Wild Walks

Het mag duidelijk zijn dat wij inspiratie halen uit de natuur. En dit willen we jou ook leren om met de seizoenen mee te bewegen én de seizoenen in jezelf. Dichter bij de natuur én daarmee je eigen natuur te komen.

Verbinden met de natuur? Ga mee tijdens een Wild Walk!

Onze wildplukwandelingen zijn er op ingesteld dat jij het seizoen volledig ervaart. Zo kun jij je zintuigen inzetten om te verbinden met de natuur, anytime you need. Meegaan betekent niet alleen natuurkennis verkrijgen, maar ook met een diepere laag in jezelf connecten. Alles wat het seizoen te bieden heeft te voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Even de haast achter je te laten door je te omringen met de rust van de natuur. We ontmoeten je dolgraag in het bos, op de hei of ergens in de duinen!

Bessen & Bomen Walk

In de late lente laten vruchten en bessen zich steeds vaker zien, maar ook zijn bomen in deze tijd ongelofelijk belangrijke en lekkere bronnen van wild voedsel. Roos neemt je mee van linnenblad tot essenbast om te leren hoe je ze plukt & gebruikt. Let’s get wild!

 

 

Za 27 mei, Driebergen

Locatie: Kraaybeekerhof

Medicinale Walk

Update je medicijnkastje in een handomdraai na de lange, koude winter maanden! Je trekt na deze Wild Walk gewoon je achterdeur open en verzamelt je eigen brouwsels. Roos Konings neemt je mee langs alle remedies & ga je opzoek naar frisse, vitaminerijke planten die weer hun groene jongere bladeren vol krachtige eigenschappen boven de grond uitsteken.

Za 1 april, Den Haag

Locatie: Pluk Den Haag

Lente Walk (English)

Vier samen met ons de lente en verwen jezelf met alle wonderbaarlijke wilde planten dit seizoen te bieden heeft. Bovendien inspireren we je hoe je wilde planten terugbrengt naar je eigen huis & tuin. Tijdens de Wild Walk komen we tot de kern van rewilding & zelfvoorzienendheid en hoe wildplukken daaraan kan bijdragen. 

 

Za 15 April, Amsterdam

Locatie: Vliegenbos

"Het grootste inzicht na de Wild Walk is dat ik helemaal oplaad in de natuur en vooral als dat met leuke mensen is die ik niet kende!"

Marlijn van Ingen

waarom Wild Walks uniek zijn

De wildplukwandeling die je in 3 uur leert op intuïtieve manier met de natuur te verbinden, je zintuigen te gebruiken bij het herkennen, plukken en gebruiken van wilde planten om vervolgens zelfverzekerd je nieuwe natuurkennis toe te passen in de praktijk

Voel na onze wandelingen een diepere connectie met jezelf & het plezier, de inspiratie en de energie die de natuur je biedt.

"In every walk with nature one receives more than he seeks"

Dit zit allemaal bij elke Wild Walk

Bessen & Bomen Walk

Voor €35,-

Medicinale Walk

Voor €35,-

Lente Walk

Voor €35,-

"Ik zou deze wandeling aan iedereen aanbevelen, maar vooral iedereen die nog niet zoveel van de natuur weet. Mijn zus heeft al aangegeven volgende keer mee te willen!"

Lisanne van Oosterhoud

Ontmoet je Wildplukgids

1

Roos Konings

Roos Konings neemt je mee de bossen in, de hei en duinen op. Opgeleid als tuinder speurt ze de natuur rond naar planten, kruiden, noten, bessen en wieren. En dat werpt zijn vruchten af in haar kundige & relaxte wildplukwandelingen als gids. Meestal bepakt met meerdere manden, wildplukboeken en diverse tools om planten te herkennen. Boordevol energie, ideeën en als een ware wildpluk encyclopedie laat ze jou de natuur om je heen echt ervaren. Ze laat je ruiken, voelen & proeven en geeft dan ook gelijk een recept idee of twee mee zodat jij niet met lege handen maar zeker ook een hoofdvol nieuwe inspirerende ideeën thuis komt!

Antwoorden op veel gestelde vragen

Hoelang duurt een Wild Walk?

Iedere Wild Walk duurt zo’n 3 uur, in deze tijd wandelen we maximaal 2 à 3 km door o.a. duingebied, bossen of heidevlakte. 

Moet ik Wandelschoenen aan?

Je hoeft niet speciale wandelschoenen aan te schaffen om mee te kunnen met onze wandelingen. Wel raden we je aan schoenen aan te trekken waar je comfortabel een lang stuk (2 à 3 km) op kan lopen.

Is de Wild Walk geschikt voor kinderen?

Onze wandelingen zijn niet geschikt voor kinderen en bieden we enkel aan (jong)volwassenen. Dit vanwege de verdiepende elementen van onze programma’s en de intensiviteit tijdens de wandeling.

We vragen je daarom vriendelijk kinderen niet aan te melden of mee te nemen.

Hoe kom ik op de locatie?

We heten je altijd welkom bij een verzamelpunt waar je gemakkelijk kan komen. Enkele keren is het huren van een OV-fiets handig als je met het openbaar vervoer komt, houdt hier dus rekening mee. Exacte locatie en route informatie per Wild Walk volgt in je mailbox na aankoop.

Heb je je al aangemeld? Dan krijg je een paar dagen van te voren nogmaals een e-mail met alle informatie.

Kan ik de Wild Walk annuleren?

Je kunt uiterlijk 72 uur vooraf aan de Wild Walk je deelname per mail ruilen voor een andere wandeling (indien er plek is) of volledig annuleren. Voor ruilen rekenen wij €5,- administratiekosten per order. 

Als je je deelname volledig annuleert betaal je het volledige bedrag tenzij jij of wij de vrijgekomen plek kunnen opvullen. Dan ontvang je het volledige bedrag retour binnen 5 werkdagen. 

Als je later dan 72 uur annuleert, betaal je het gehele bedrag. Je kan een mail sturen naar ons team via team@rewildthewest.nl. 

Hoe weet ik of de Wild Walk iets voor mij is?

Onze wandelingen zijn geschikt voor iedereen die hun natuurkennis willen opkrikken. We reiken je daarbij tools aan om de natuur in te zetten om tot rust te komen, jezelf op te laden en je zintuigen te gebruiken om het seizoen intenser te ervaren. Ben je opzoek naar een beetje avontuur in je leven en wil je je verbinden met de natuur? Dan ben je heel erg welkom!

We willen onze wandelingen zo toegankelijk mogelijk maken en zijn bezig met het verzamelen van toegankelijkheidsmiddelen zodat iedereen met ons de natuur in kan gaan. Heb je hier vragen over of heb je suggesties? Stuur dan een mail naar team@rewildthewest.nl, we komen graag in contact.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar team@rewildthewest.nl en ons team beantwoord je vraag met liefde!

"Mee gaan leverde mij zoveel nieuwe mogelijkheden voor het verkrijgen van voedsel op, én dit te waarderen."


Simone Rijlaarsdam

Ga mee en laat de Lente niet aan je voorbij gaan!