nu met 30% korting
Betaal €47 ipv €67,-

Wildplukker in 7 Dagen

Voor iedereen die de basis van wildplukken wil begrijpen én toepassen. Verbind in 6 modules met de natuur door het herkennen, oogst en gebruiken van wilde eetbare planten. 
Wildplukken was nog nooit  zo makkelijk!
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Ook wel eens gedacht: vanaf mórgen ga ik het echt Anders doen

Je klapt je laptop doodmoe dicht na een lange dag werken tussen vier muren: morgen ga je echt naar buiten tijdens de lunch, die 10.000 stappen halen. Om je heen hoor je vrienden en familie een actief buiten leven hebben maar je weet gewoon niet waar je moet beginnen.

Je hebt te weinig tijd en hopt gehaast van afspraak naar afspraak.  Zo vanuit je bed zonder te ontbijten je auto in richting je werk, en van je werk naar de bank of die ene borrel waar je eigenlijk niet zoveel zin in hebt. De avond is zo om en…  je wekker staat al klaar voor morgenochtend. 

Je mist de energie en het lukt je niet je er toe te zetten tijd voor jezelf te nemen; laat staan een stuk doelloos te gaan wandelen. Zelfs als je weet dat het goed voor je energie en algemene humeur is.

Je voelt je lui en hebt geen idee wat je buiten moet doen. Weer een rondje rond het huis? Dan liever verder die Netflix serie afkijken, want misschien gaat het zo wel regenen.

Klinkt dit bekend? Het kan anders!

Wat je bereikt met deze cursus die je zelfstandig volgt

 Wildplukken is de ultieme tool die jou gaat helpen om meer energie en plezier te ervaren tijdens het wandelen. Je hebt een doel als je naar buiten gaat en leert op speelse wijze meer over de natuur. 

Terwijl je over de natuur leert, ervaar je ook wat de natuur jou te bieden heeft. Je krijgt meer energie, wordt efficiënter, gefocust, creatief en voelt je tot rust komen op een manier die je alleen buiten kan ervaren. 

Een paar uur buiten voelen eindeloos aan en de dagen lijken zich uit te strekken. Je to do’s en doelen even thuis laten en inruilen voor tijd met jezelf. Of wandel een wildplukroute met je gezin en vrienden voor quality time en maak nieuwe herinneringen!

De cursus is uniek omdat het je niet alleen praktische tools aanleert, maar je ook echt meeneemt de natuur in. Nieuwe natuurkennis onder begeleiding direct toepassen. Zelfverzekerd en nieuwsgierig ga jij aan de slag met het ontwikkelen van deze nieuwe skills, allemaal op je eigen tempo.

 

Let's go

Beginnen met wildplukken maar geen idee waar je moet starten? Do not worry, we got you!

Na het succes van onze ‘Wild Walk’ wildplukwandelingen kregen we hordes vragen hoe deelnemers zelf aan de slag konden met deze manier van verbinden met de natuur. Ook werd de behoefte van mensen uitgesproken die liever zélf op pad gaan maar niet weten waar ze moeten beginnen. 

U vraagt, wij draaien!

Speciaal voor jullie ontwikkelde we daarom deze basiscursus Wildplukker in 7 Dagen, zodat je vanuit het comfort van je eigen huis (en een zelfgeplukte wilde thee) leert over wildplukken tijdens ieder seizoen en een basiskennis creëert over het herkennen, oogsten en gebruiken van eetbare wilde planten. Vervolgens stippel je je eigen wandelroute uit met de digitale wildplukgids & maak je de lekkerste recepten en meest geneeskrachtige brouwsels met onze Mother Recipes.

Onze focus: jou leren hoe je kennis over wildplukken kunt inzetten om je te onthaasten, te verbinden met de natuur en zo je eigen ‘wilde’ kant te ontdekken.

Je te motiveren om naar buiten te gaan, ook als het regent, ook als je nog een mail moet versturen. Je loskomt van mentaal gemak, weer vol aan het leven bent en de dagen eindeloos lijken te duren.

"Leave the road, take the trails"

Maak tijd voor wat er echt toe doet

Combineer een klassieke cursus (leren van video’s) met een digitale wildplukgids zodat je je kennis direct toe past in de praktijk.

✓ Online video’s vol tips rondom het herkennen, oogsten en gebruiken van eetbare wilde planten van Malou Visser, 2 uur totaal (twv €499)

✓ Digitale wildplukgids met 12 eetbare wilde planten om mee op pad te nemen in de Huddle app (twv €108)

✓ Het maken van geneeskrachtige brouwsels met wilde planten als tincturen, decocten, zalven en kompressen (twv €108)

✓ Lijsten met verdiepende elementen rondom plantkunde zoals de levenscyclus van een plant en welke plaatonderdelen wanneer bruikbaar zijn (twv €50)

✓ Exclusieve download van onze Mother Recipes met wilde basisrecepten (€17,50)

De totale waarde van het programma is ruim €750,- en jij betaalt slechts €47 ipv de originele prijs van €67,-.

Nu tijdelijk met lente wildplukgids waarin we je kennis laten maken met 7 eetbare wilde planten die vooral te plukken & gebruiken zijn in dit seizoen!

Totaal: €67,- Nu Maar €47

Door te verbinden met de natuur kan je:

Dit is wat je gaat leren:

De cursus heeft alles wat je nodig hebt om zelfstandig en veilig te kunnen wildplukken. In meer dan 6 modules legt Malou je uit hoe je 12 eetbare wilde planten herkent, oogst en gebruikt. Belangrijke peiler: je zintuigen inzetten en wildplukken als praktische tool gebruiken om te verbinden met komende seizoenen.

01


Mindset

Je leert in deze module mindset hacks om (vaker) naar buiten te gaan en je te verbinden met de natuur. Na deze module laat jij je door een regendrup niet tegenhouden & ga je telkens weer het avontuur aan!

✓ De 6 voordelen van wildplukken

✓ Praktische tips om het avontuur te omarmen als je verdwaald

✓ 7 voordelen van alleen wandelen op een rij

02


Wildplukken, de basis

Je begint met de basis van het (veilig) wildplukken. Wat heb je nodig aan materialen? Kan je zomaar overal en alles plukken? Welke planten kan je beter laten staan en zijn giftig? Je leert het in no-time met deze praktische module.

✓ De 14 spelregels die je moet weten

✓ Gegarandeerd wildpluk succes met easy to get 7 benodigdheden

✓ Lijst met gevaren & vergiftigingen; veilig wildplukken was nog nooit zo makkelijk

03


Herkennen

Wilde planten herkennen is misschien wel het belangrijkste onderdeel van wildplukken. We leren je ons stappenplan om planten te determineren en geven je tools om je zintuigen hierbij in te zetten om dat oerinstinct weer aan te wakkeren. 

De verdiepende lessen geven je extra achtergrond informatie over de belangrijkste onderdelen van een plant en waar je op kan letten bij het plukken. Ook ga je aan de slag met het maken van je eigen herbarium.

✓ Hét 7-delige stappenplan om planten te determineren (met je zintuigen)

✓ Volledige opbouw en levencyclus van wilde planten

✓ 5 verdiepende lessen over belangrijke onderdelen als wortel, stengel, blad, bloem en exoten

✓ Tips & tricks in vorm van een opdracht voor het maken van een eigen herbarium

04


oogsten

Welke onderdelen van wilde planten (en bomen!) kan je in welk seizoen het beste plukken om vervolgens te gebruiken in de keuken of voor hun geneeskrachtige werking?

In deze module nemen we je mee langs 6 verschillende wildplukoogst: wat, wanneer en hoe oogst je zaden, vruchten, noten, bloemen, bladeren en wortels. Ook geven we tips met welke wilde planten je kan beginnen als je een startende wildplukker bent.

✓ Oogten met het ritme van de seizoenen

✓ 6 verschillende wildplukoogst: zaden, vruchten, noten, bloemen, bladeren en wortels

✓ Bij elke oogst leveren we exact wat, wanneer en hoe je de eetbare onderdelen oogst

✓ Tips over wilde planten om mee te starten als beginner

05


Gebruiken

Na het oogsten komt misschien wel het leukste onderdeel, het verwerken en gebruiken! We delen in deze module onze geliefde Mother Recipes. Basisrecepten voor het verwerken van geneeskrachtige planten, maar ook recepten voor in de keuken. Ook geven we je praktische tips & tricks voor het bewaren van je oogst.

✓ Uitleg over wilde smaken uit de natuur & hoe je je daaraan kan aanpassen

✓ Voorbeelden om je oogst te bewaren om er langer van te genieten

✓ Lijst met onze Mother Recipes: basisrecepten voor het verwerken van je oogst

✓ Wilde alternatieven met je eigen gemaakte tincturen, infusies, decocten en kompressen

06


Digitale Wildplukgids

Ga nu zelf op pad om je nieuwe wilde skills in de praktijk te brengen! Welke route kies je? Neem je een vriend(in) mee? Ligt je notitieboekje klaar? Gebruik de digitale wilplukgids om 12 wilde planten te determineren en kom leuke weetjes over deze planten te weten terwijl je je omgeeft in de natuur. Je neemt de digitale wildplukgids makkelijk mee, zo in je broekzak!

✓ Digitale wildplukgids voor op je telefoon om op je tocht mee te nemen

✓ Begeleiding via de handige app Huddle met uitleg over 12 unieke eetbare wilde planten.

✓ Bij elke plant krijg je uitleg over de kenmerken, manier van oogsten en verwerk tips

Klaar om de natuur beter te leren Kennen?

De antwoorden op veel gestelde vragen

hoeveel kost de cursus?

De cursus kost €67,-, incl btw. Als je de cursus nu koopt, krijg je hem met 30% korting voor €47,-.

Als ondernemer (als je bijv tuinder bent of een pluktuin hebt) kan je de aankoop als bedrijfskosten aftrekken.

Voor wie is de cursus?

Voor iedereen die zelfstandig & veilig wil leren wildplukken. Je hoeft geen basis kennis te hebben om mee te doen, we leggen je alles uit. Heb je al meer ervaring met wildplukken? Dan is het verdiepende element rondom het gebruiken van je wilde oogst een mooie toevoeging op je kennis en skills die je al hebt. 

Hoelang duurt de cursus?

De cursus duurt 2 uur, als je alle online video’s achter elkaar kijkt. Ook is er een digitale wildplukgids waarmee je op pad kan gaan en alle informatie in je broekzak mee kan nemen. De tijd van zo een wandeling is niet meegerekend bij de cursus omdat je die zolang en kort kan maken als jezelf wil!

Kan ik echt binnen 7 dagen wildplukken?

Jazeker! Met al onze praktische tips en handige tools kan jij binnen no time naar buiten om op avontuur te gaan.

Als je in een week elke dag een kwartier vrijmaakt om de video’s te kijken en de opdrachten te doen kan jij datzelfde weekend nog naar buiten om je eerste wilde planten te scoren! 

Kan ik de cursus onbeperkt kijken?

Je kunt de cursus onbeperkt kijken in de online leeromgeving. Ook de digitale wildplukgids en downloads zoals het receptenboek blijven onbeperkt toegankelijk. Handig want zo kan je stap voor stap nieuwe wilde planten uitproberen.

Wanneer Begint De Cursus?

Direct na je aankoop kan je starten met de cursus en staan er in de leeromgeving meer dan 40 video’s voor je klaar.

zijn er livesessies?

Je volgt de cursus volledig zelfstandig en op je eigen tempo. Er zijn dus geen livesessies of andere momenten gepland rondom deze cursus. 

Heb je vragen? Mail ons op team@rewildthewest.nl of stuur een DM via @rewildthewestnl. Onze wildplukexperts beantwoorden je vragen met liefde!

“Wildplukken oefent je in de skill om te verbinden met de wereld om je heen. Het geeft een speels doel aan naar buiten gaan. Als van zelf voel je je onthaasten en ervaar je rust terwijl je een oeroude kennis bijspijkert. Het brengt mij heel veel plezier en dat gun ik jou ook!

We wilde mensen die niet mee kunnen met onze wildplukwandelingen een alternatief bieden. Zo ontstond deze cursus.”

Malou Visser
Founder Rewild The West

Waarom uitstellen?

Combineer een klassieke cursus (leren van video’s) met een digitale wildplukgids zodat je je kennis direct toe past in de praktijk.

✓ Online video’s vol tips rondom het herkennen, oogsten en gebruiken van eetbare wilde planten van Malou Visser, 2 uur totaal (twv €499)

✓ Digitale wildplukgids met 12 eetbare wilde planten om mee op pad te nemen in de Huddle app (twv €108)

✓ Het maken van geneeskrachtige brouwsels met wilde planten als tincturen, decocten, zalven en kompressen (twv €108)

✓ Lijsten met verdiepende elementen rondom plantkunde zoals de levenscyclus van een plant en welke plaatonderdelen wanneer bruikbaar zijn (twv €50)

✓ Exclusieve download van onze Mother Recipes met wilde basisrecepten (€17,50)

De totale waarde van het programma is ruim €750,- en jij betaalt slechts €47 ipv de originele prijs van €67,-

Nu tijdelijk met lente wildplukgids waarin we je kennis laten maken met 7 eetbare wilde planten die vooral te plukken & gebruiken zijn in dit seizoen!

Totaal: €67,- Nu Maar €47